Hvalpemotivation

Hvis du er den stolte ejer af en hundehvalp op til ca. 6 mdr. gammel, kan du og din hvalp starte på et hvalpemotivationshold.

En hvalp er meget modtagelig for nye indtryk - meget mere end senere i livet. Det er derfor vigtigt, at hvalpen kommer ud og får en masse positive oplevelser, som f.eks.
- at møde venlige mennesker og hunde;
- at opleve "uroen", larmen og "miljøet" i byen;
- at køre i elevator;
- at opleve et tog, en bus, cykler, barnevogne mm.
- at køre i bil til en god oplevelse;
- osv. osv.
Altsammen ting den får rig mulighed for på dette kursus.

Det er vigtigt at den får en masse gode oplevelser og en masse god træning, for det den lærer i dens tidlige alder vil nemlig være den "referenceramme" den bruger senere i livet, når den skal vurdere om en ny situation er OK eller ej.
Så der er mange gode grunde til at starte så tidligt som muligt til træning.

På Dansk Kennel Klubs hvalpemotivations kursus præsenteres du og hunden også for fordelene ved lystbetonet (andre kalder det motivations baseret) indlæring og træning.
MEGET kort fortalt, så går princippet ud på, at man roser og belønner hunden, når den gør noget rigtigt og ignorerer den, når den gør noget forkert.
Den positive træning vil dels styrke samarbejdet og tilliden mellem dig og din hund samt give dig en række “værktøjer” og principper til hvordan du får det bedste samarbejde frem imellem jer.
En rigtig god konsekvens af de træningsmetoder er, at de motiverer hunden til at "arbejde" af lyst - og ofte oplever førerne at hunden selv begynder at tilbyde adfærd - den "arbejder" af egen fri vilje - og alt andet lige, så er det meget sjovere for føreren, når han/hun kan se at hunden nyder samarbejdet - og selvfølgelig er det også sjovere for hunden at få ros/gidbidder i stedet for ris.

Her er listet nogle af elementerne i kurset:
* Socialt samvær – fornuftig omgang med fremmede hunde og mennesker.
* Indkald og håndteringsøvelser – hvalpen lærer at komme når du kalder, at sidde, at stå og at ligge roligt.
* Kontakt- og samarbejds øvelser – hunden lærer at det kan betale sig at holde fokus på føreren.
* Gå pænt i line – hvalpen motiveres til at følge sin ejer i løs line.
* Søgeudvikling – hvalpens interesse for at bruge næsen til at søge udvikles på en sjov og spændende måde.
* Miljøtræning – lyde, trafik, trapper, broer m.m. i bymæssig bebyggelse og i naturen.

Et kursusforløb indeholder typisk en teoriaften og 8 gange praktisk træning.

Hvis du gerne vil informeres om kommende hold, fordi du måske først får hvalp om et stykke tid, så send os en mail, så skriver vi dig på listen og sender info, når tiden nærmer sig.

Vores mailadresse er ringsted@dkk-kreds2.dk

Og så en lille bøn – send gerne et tlf. nummer eller en adresse med i mailen. Det sker engang imellem at vi af en eller anden grund ikke får lov til at maile tilbage og så er det surt ikke at have andre kontaktinfo.